neděle 6. září 2015

Měsíční nej - SRPEN

Meme, které vytvořila Rodaw . Vašim úkolem je přiřadit knihy přečtené v uplynulém měsíci do různých kategorií.

Prázdniny jsou přeci jenom volnější, takže se mi povedlo opět přečíst trochu víc, než pro mě v tomto roce bylo obvyklé. A za to jsem vážně šťastná. Takže:

Knihy, přečtené za SRPEN:





Nejlepší kniha: 
Nejspíš Královna Tearlingu. Tuhle knihu hodně lidí odsuzuje kvůli tomu, že tam je nulová romance. Například já ji díky tomu vychvaluji. :D Konečně něco, kde nejsou přeslazené milostné trojúhelníky, silná hlavní postava, a zajímavý, nepředvídatelný děj. Ano, chybí zde romantika, ale tato kniha má tolik  kladů, že tento drobný nedostatek nijak nesnižuje její hodnotu. :)

Nejhorší kniha:
Opět mohu vynechat. :) 


Nejlepší konec: 
Podivuhodné a krásné soužení Avy Levander mělo podle mě krásný závěr. Myslím, ten úplný závěr, ne to co se stalo předtím...
Tahle knížka pro mě sama o sobě byla jedním velkým překvapením. Anotace zněla zajímavě, ale i tak jsem netušila, co přesně čekat. Většinu času to bylo jako normální reálný příběh ze života, ale občas se tam připletly zajímavé aspekty jako proměny v kanárka, vypařování, křídla a no spousta dalších. :D Ale i přesto to byla úžasná knížka. Zakončení bylo tak trochu happy ending, ale úplně vlastně taky ne. Takže za mě prostě nádherné čtení. :)



Nejhorší konec: 
Asi žádný. Myslím, že jsem jedna z mála, komu se vážně líbilo zakončení Papírových měst. :)

Nejhezčí obálka: 
Podivuhodné a krásné soužení Avy Levander vyhrává s naprostou jistotou. Jen se na tu krásku podívejte. :3


Nejhorší obálka:
No, těžko říct. Myslím, že celá série Nočních lovů to s obálkami moc nevyhrála. Spadá to do stejné kategorie jako Vampýrská akademie, Mercy Thomspon nebo Pokrevní pouta. Obálky částečně knihy prodávají, tak proč je prostě nemohou udělat líbivější? 


Nejlepší pár:
No, v tomto případě nemám moc na výběr. Ale stejně bych asi volila stejně. Bones a Cat jsou vcelku zajímavým párem. Ale na druhou stranu je mezi nimi úžasná (občas až přehnaná) chemie, vzájemná přitažlivost a no prostě všechno. Oba dva jsou velmi sarkastičtí, takže vás zaručeně pobaví a jejich zatvrzelost a neústupnost vám zase polezou parádně na nervy. Půlka jejich hádek je jenom kvůli tvrdohlavosti. Ale i přesto všechno se k sobě dokonale hodí. Rozumí si, dokáží pochopit toho druhého a jsou k sobě víceméně otevření. (Zdůrazňuji otevření. Pokud jste četli, pochopíte. :D)
A co se jejich chemie týče, nejelpší byl prostě první díl. :)


Nejakčnější kniha:
Opět některá kniha ze série Noční lovci. Možná bych dokonce řekla, že ten čtvrtý díl byl o maličko akčnější než zbylé. Celá tahle série je fajn. Je tam akce, napětí, nějaká ta romance (občas až moc :D), humor, zajímavé rozhovory a rozmanité postavy. Neustálé boje a přestřelky knížku velice pěkně doplňují. A vzhledem k tomu, co všechno se ve čtvrtém díle dělo a dopředu se nedalo předvídat, co bude dál, ji hodnotím jako nejakčnější ze série. :)



Nejromantičtější kniha:
Podivuhodné a krásné soužení? Řekla bych, že do této kategorie zapadá asi nejlíp. Nebyla to úplná romanťárna, ale se vztahy a láskou se v této knížce operovalo opravdu dost. :D Láska a nenávist, radost i smutek, naděje i zoufalství, obdiv i strach...To vše v knize naleznete. Jsou tam opravdu krásné a podivuhodné příběhy. :) 


Nej. mužská postava:
Hmm, tak tady je to opravdu těžký výběr. Quentina jsem neměla ráda téměř vůbec a Bones je arogantní, namyšlenej parchant. :D Takže jsme přišli o hlavní hrdiny. Asi tedy vyberu Palcáta z knihy Královna Terlingu. Jistě, občas je hodně odtažitý, chladný, nelítostný, rozkazovačný a no ne moc komunikativní, ale to z něj dělá opravdového a spravedlivého bojovníka. Je důvěryhodný, odvážný a má dobré srdce. Kdyby věkově neodpovídal Kelseninýmu otci, tak bych ty dva vážně chtěla vidět spolu. :D 


Nej. ženská postava: 
Kelsea, na sto procent. Královna Tearlingu si prostě zaslouží být do této kategorie zařazena. Ta dívka ukázala neskutečnou kuráž, odhodlanost a odvahu už jenom tím, že se ke své budoucí roli postavila čelem a hned od začátku ji brala vážně. Její ostrý jazyk a sarkastický humor ji vynesly spoustu přátel, ale i nepřátel. 
Popravdě, ta dívka je jedna z nejsilnějších postav, o kterých jsem do této doby četla. Obdivuji to, co dokázala a pokud jde o to její velké rozhodnutí, na jejím místě bych udělala to samé. Je úžasné, jak moc se nepodobá své matce. :D

Žádné komentáře:

Okomentovat