středa 31. prosince 2014

RC review: Bitva o Labyrint

Název: Bitva o Labyrint
Název v originále: The battle of Labyrinth
Série: Percy Jackson 4
Autor: Rick Riordan
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 383 stran

Anotace: Jmenuji se Percy Jackson… Je mi skoro 15. Svět kolem se zdá být čím dál nebezpečnější. Tábor polokrevných už není, co býval. Luke s Kronovou armádou se snaží dostat se za jeho hranice. Vydáváme se do prastarého Daidalova labyrintu. Jdeš do toho s námi? Musím tě ale varovat, důmyslné podzemní bludiště může člověka dovést kamkoli, zmást, dohnat k šílenství a zahubit…




Autor: Riordan se narodil v San Antoniu v Texasu. Vystudoval University of Texas at Austin a poté patnáct let učil na státních a soukromých školách v Kalifornii a San Antoniu.
Riordan je mnohonásobně oceněný autor knižní série Tres Navarre a jeho kniha The Maze of Bones se 28. září 2008 vyšplahala na první místo v seznamu bestsellerů newyorského deníku The New York Times. Knihy ze série Percy Jackson a Olympané vypovídají příběh o dvanáctiletém chlapci, který se dozví, že je synem starořeckého boha. 12. února 2010 měl premiéru film natočený podle prvního dílu série – Zloděj blesku.
Riordan žije se svou ženou a dvěma syny v San Antoniu. Právě pracuje na nové sérii The Kane Chronicles, která bude založená na egyptských bozích a jejíž první kniha, The Red Pyramid, byla vydaná 4. května 2010.
Zdroj

Úžasné jako vždy... :) 
Stejně jako předchozí díly, ani tento nezklamal. Opět úžasně napsané, zajímavá zápletka, nová překvapení, a no prostě úžasné pokračování. Příběh je podle mě čím dál lepší, tajemnější a záhadnější. Líbí se mi ta stupňovitost podle věku. S každým rokem je příběh spletitější, temnější a vlastně i zamotanější. :D Už se vážně těšim na to, jak autor tuto sérii zakončí. :)

Co se mi na tomhle díle líbilo asi nejvíc, bylo to provázání s minulostí. Objevila se spousta postav, které jsme už nějaký ten čas neviděly. Ku příkladu Percyho bratr Tyson, velice oblíbený syn Hádův, samozřejmě Luke a stejně jako v každém jiném díle, se nám představí noví Bohové. Ale přesto, že Bohové našim hrdinům pomáhají a chrání je, nemůžu se ubránit pocitu, že většina z nich by je mnohem raději viděla mrtvé.


Jsem hrozně ráda, že se autor rozhodl zpracovat mýty o Labyrintu. Je to jedna z mých nejoblíbenějších řeckých bájí, takže si o tom vždycky ráda něco nového přečtu. A zpracování Ricka Riordana se prostě nikdy nemůžu nabažit. :) Dokáže z všedního příběhu udělat něco naprosto originálního a úžasného. Asi proto se mi jeho tvorba tam moc líbí. :)

Rachel - Percy - Annabeth :D
"I played dumb" "was it hard?"<< Percy is so funny right here!
Hmm, co by se dalo říct o Percym. Ano, už dosáhl patnácti let, takže vývoj jeho postavy je patrný. Je chytrý, odvážný, obětavý, ochotný a takovej přirozenej vůdce. Má prostě jedny z těch nejlepších hrdinských vlastností.

A ano, pak je tady problém s dívkami. Percy je sice o čtyři roky straší, ale co se týče dívek a náznaků je pořád tak trochu mimo. :D A právě díky tomu, bude muset řešit vcelku zajímavé problémy. Nevim jestli je ten kluk úplně slepej, nebo si ty náznaky jenom nechce připouštět, ale jsou tam. Už by se měl nějak rozhodnout nebo holky rozhodnou za něj. :D


Annabeth patří pořád mezi jedny z mých nejoblíbenějších postav. Mám prostě ráda její charakter. Není dokonalá, ale díky jejímu smyslu pro humor, odvaze a inteligenci se z ní stává postava, kterou si prostě nemůžete alespoň trochu neoblíbit. :D
Taky se mi líbí fakt, že v každém díle se dozvídáme víc o její minulosti, rodině a taky jejím strachu. Vždycky přijde něco, co vás na ní překvapí.
A navíc, v tomhle díle docela dost žárlila. Určitě si všichni pamatujete na milou Rachel. Ano, byla milá, dokud se nezačala zajímat o Percyho. Ale na druhou stranu to přimělo Annabeth konečně něco dělat. :D  Takže dámy a pánové jsem toho názoru, že na Percabel nebudeme už muset čekat tak dlouho. Alespoň doufám. :D

No a pak taky nemůžu zapomenout našeho úžasného a odvážného satyra Grovera, který je ochotný udělat cokoli proto, aby našel Pana a pomohl tak přírodě, aby se znovu vzchopila. :) No ano, pak je tady taky Luke a Nico a no, u těchhle dvou postav se možná dočkáte pár překvapení. Uvidíte sami.

Já osobně doporučuju, tuhle sérii přečíst. Neodkládejte něco tak úžasného, tak dlouho jako já. Vážně to stojí za to. :)
Tenhle díl byl velice povedený, stejně jako všechny ostatní, takže nemůžu dát nic jiného, než:
A nakonec bych ještě jednou chtěla moc poděkovat nakladatelství Fragment za spolupráci a poskytnutí této úžasné knihy. 

Žádné komentáře:

Okomentovat