neděle 9. března 2014

Posuď knihu podle obalu - Caroline (01)

Posuď knihu podle obalu 





Název: Throne of glass
Série: Throne of glass
Autorka: Sarah J. Maas

Poté, co si za své zločiny odpyká rok těžké práce v solných dolech v Endovieru, je osmnáctiletá vražedkyně Celaena Sardothien postavena před korunního prince.Princ Dorian ji nabídne svobodu, ale pod jednou podmínkou: Musí se účastnit jako jeho šampion soutěže o nového královského zabijáka. Její protivníci jsou zloději, vrazi a bojovníci z celých koutů království a každý z nich je sponzorován jedním členem královské rady. Jestli porazí své protivníky v sérii vyřazovacích soutěží, pak bude po dobu tří let sloužit království a potom jí bude udělena svoboda.
Celaena považuje své tréninky s velitelem stráží Westfallem, za vzrušující výzvu. Ale je znuděna přísným a upjatý životem strážců.Věci však začnou být zajímavější, když o ní začne projevovat zájem princ... Ale je to nevrlý kapitán Westfall, který vypadá, že ji rozumí nejvíc.
Pak se ale objeví jeden soutěžící mrtvý a další ho následují.
Dokáže Celaena zjistit, kdo je vrah, než se sama stane obětí? Jak mladá vražedkyně postupuje ve vyšetřování, stopy ji zavedou k objevení většího údělu, než si vůbec kdy dokázala představit.

Můj názor: Podle mě je tohle docela nezvyklý typ obálky. Nevím proč, ale z nějakého důvodu vážně upoutala mou pozornost. Možná je to tím, jak je nevšední nebo tím, že dívka na obálce mi připomíná anime postavu. Tak jako tak, se mi tahle obálka líbí. Barvy jsou sice světlé, ale zároveň ne úplně vybledlé. Takový hezký mezistupeň. A už jenom pohled na obálku ve vás vzbudí pocit, že tohle nebude žádná přeslazená romantika. Ale spíš něco akčního a smrtícího. Byla bych velice ráda, aby kniha měla stejnou obálku i v Česku. Pokud tady vůbec vyjde. Ale to bohužel není vůbec jisté. 

1 komentář:

  1. Obálka je zaujímavá.:) A hlavne k sérii sa musím niekedy dostať.:D

    OdpovědětVymazat