neděle 16. března 2014

Posuď knihu podle obalu - Caroline (02)



Týdenní meme, které pořádá http://knizni-doupe.cz/.
Úkolem je vybrat si nějakou obálku a zhodnotit ji. Tak se do toho pustíme. :)

Název: Vampýrská akademie
Série: Vampýrská akademie
Autorka: Richelle Mead

Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové.Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů.

Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství...



Hodnocení: Takže, u této série jednoznačně platí přísloví: "Nesuď knihu podle obalu." Jelikož většina lidí, když se podívá na tuhle obálku, tak no, není z ní moc nadšená. Není se čemu divit. Já na ni například nevidím nic hezkého. Je to smutné, ale je to tak. Tohle bude asi i důvod, proč jsem před těmi několika lety dostala k Vánocům Školu noci, místo této úžasné série. Jak by taky moje mamka mohla poznat, že se pod maskou těchto "děsivých" obálek, skrývá jedna z nejlepších fantasy, jakou jsem kdy četla. No jednoduše, myslím, že snad každý z vás o Vampýrské akademii slyšel. Ať už díky knize nebo novému filmu. A kdo ne, měl by si ji určitě přečíst. Věřte mi, nebudete litovat. :)

A taky bych se chtěla zeptat, jestli je tu někdo, kdo ten film viděl. Tak nějak vůbec nevím, co od něj očekávat a jestli vůbec stojí za to. 





Žádné komentáře:

Okomentovat