pátek 17. října 2014

Knižní doporučení (11)



Autorkou tohoto projektu je Klér.

Cílem tohoto meme je doporučit a trošku představit ostatním vaše oblíbené knížky. Mohou to být ty, co jsou dávno známé, ale i ty, které jste četli teprve nedávno. Budu toto meme publikovat každý pátek.


Název: Den co den
Autor: David Levithan




Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.
Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den.







Popravdě, tuhle knížku jsem dočetla asi tak před deseti minutama, ale už teď vím, že Den co den se bude řadit mezi jedny z mých nejoblíbenějších samostatných knih. 
Námět je opravdu originální a zajímavý. Když jsem si četla anotaci, myslela jsem si, že to bude spíš takové to romantické čtení, ale tahle kniha byla něco mnohem víc. Myšlenka celého příběhu je jednoduchá a hluboká zároveň.
Díky této knize se na svůj život, přátele a vztahy podíváte v cela novém světle. A taky si uvědomíte, že je rozdíl mezi pocitem samoty a být opravdu ale opravdu sám. Nemít minulost, budoucnost, domov, rodinu ani vlastní život. Mít prostě jenom jeden vypůjčený den. To je samota.

2 komentáře:

  1. Den co den jsem zatím nečetla a dost mě to štve, protože to vypadá tak dobře a všichni do chválí :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Doporučuju. :D Je to vážně úžasné čtení. :)

    OdpovědětVymazat