pátek 31. října 2014

Knižní doporučení (12)



Autorkou tohoto projektu je Klér.



Cílem tohoto meme je doporučit a trošku představit ostatním vaše oblíbené knížky. Mohou to být ty, co jsou dávno známé, ale i ty, které jste četli teprve nedávno. Budu toto meme publikovat každý pátek.

Název: Noční cirkus
Autor: Erin Morgenstern


Do města přijíždí bez ohlášení tajemný cirkus. Jeho šapitó je černobílé a představení se konají pouze v noci. Triky, které provádějí zdejších iluzionisté, však vypadají spíše jako mocná kouzla… Románový debut Erin Morgenstern s podmanivou magickou atmosférou sleduje v několika dějových liniích i časových rovinách hru dvou kouzelníků, jejímž vítězem se má stát ten, jehož učedník zůstane na konci hry živý. Celie a Marco jsou však k sobě i k cirkusu, který má být jevištěm jejich hry, připoutání mnohem více, než si jejich mistři dovedli představit.








Opět jedna z mála knížek, která má všechno. Jediný problém je, že při čtení možná budete mít pocit, že se tak trochu ztrácíte v ději. Jelikož příběh je vyprávěn z perspektivy více postav, občas se vám stane, že danou událostí už jste si jednou prošli, ale bylo to u jiné postavy. Rozeznávat tu hranice mezi minulostí, přítomností a budoucností je občas oříšek. :)
Noční cirkus je ale opravdu čtivá kniha, která vás okamžitě vtáhne do děje. Příběh a obecně celá linie tohoto románu je neskutečně propracovaná a napínavá. Navíc je příběh vyprávěn z různých perspektiv, takže vždycky vidíte cirkus v cela jiném světle.
Rozhodně to stojí za přečtení. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat