pátek 25. července 2014

Knižní doporučení (1)



Knižní doporučení



Autorkou tohoto projektu je Klér.

Cílem tohoto meme je doporučit a trošku představit ostatním vaše oblíbené knížky. Mohou to být ty, co jsou dávno známé, ale i ty, které jste četli teprve nedávno. Budu toto meme publikovat každý pátek. 

Kniha: V temnotě
Série: Cal Leandros
Autor: Rob Thurman



Vítejte v New Yorku. Pod Brooklynským mostem žije trol, v podkrovním bytě na hlavní třídě bydlí nádherná upírka a v New Jersey prodává ojetiny satyr – a to je jen špička ledovce. Většina lidí si samozřejmě nadpřirozené hemžení kolem sebe neuvědomuje, ale Kal Leandros je člověk jen napůl. Temný rodokmen jeho otce překypuje děsivými nočními můrami – a on i celá jeho rasa z jiného světa po Kalovi nemilosrdně jdou. Proč? Kal se raději nezdržuje na jednom místě tak dlouho, aby to zjistil. Jemu a jeho nevlastnímu bratru Nikovi se čtyři roky dařilo být o krok napřed, ale teď je pronásledovatelé opět našli. A Kal se brzy dozví, proč po něm touží, proč jej vždycky chtěli dostat…





Dobrá, v této rubrice se možná budu opakovat, ale co. Mám vybrat knížky, které bych ráda doporučila ostatním, tudíž to z větší části budou knihy, o kterých jsem básnila už dřív. :D
A opět jsme u toho. Cal Leandros. Úžasná série. Plná napětí, bojů, akce, sarkasmu, černého humoru, nezapomenutelných hlášek a hlavně úžasného vztahu dvou bratrů. Série, která nepotřebuje žádné milostné trojúhelníky nebo láskyplné řečičky, aby zaujala. 
Zajímavost: Autorčin pseudonym Rob Thurman schválně vypadá jako mužský, protože nakladatelé si mysleli, že si čtenáři koupí takovýto typ knihy spíše, když si budou myslet, že ji napsal muž. 
Tato série u mě patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších a to jsem toho přečetla celkem dost. :) Vím, každý má rád něco jiného, ale jestli máte rádi spíše temnější a akční příběhy, tato série je jako stvořená pro vás. :)

3 komentáře:

  1. Tuhle knížku se přiznám ani neznám, ale vypadá to dobře :). Takže pokud ji někdy někde uvidím tak po ní asi šáhnu :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě :) A jestli to uděláš, určitě mi pak napiš, jak se ti ta knížka líbila. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím,

    tak tahle kniha mi strašně připomněla ságu Percyho Jacksona.

    OdpovědětVymazat