středa 23. července 2014

Waiting on wednesday (20)




Škola dobra a zla

Soman Chainani


Věříte pohádkám? 
Sofie čekala celý život na to, až ji unesou…
Ptáte se kam? Do pohádky. Do Školy dobra, kde se z ní stane princezna, najde si toho pravého prince a budou spolu navěky šťastní. Tedy alespoň takový byl plán. Sofie a její kamarádka Agáta totiž pochází z Gavaldonu, městečka, kde se každé čtyři roky ztratí dvě děti. Má se za to, že je unáší Školník právě do Školy dobra a zla. Zde se z nich pak podle předurčení stanou kladné nebo záporné pohádkové postavy. Všechny děti se únosu bojí, jen Sofie tiše doufá, že právě z ní se stane krásná princezna. Ale co když se Školník splete a umístí ji do Školy zla? Může být krásná Sofie čarodějnicí?
Se Sofií a Agátou poznáte, jak je nebezpečné věřit pohádkám, které vás vtáhnou do děje a nebudou chtít pustit zpět.




Ano, konečně jsem zpět. Jsem tak ráda, že jsem zase doma. DVANÁCT DNÍ BEZ ČTENÍ!!!! Já vim -ostuda. Věřte mi, četla bych a hrozně ráda, kdybych jenom měla ten zatracenej čas! :D  Ale na druhou stranu to bylo opravdu náročných, ale i krásných, zajímavých a obohacujících dvanáct dní. :) 
P.S. Asi určitě nestíhám přečíst všechny knížky na mém Holiday listu. :( :D 

No ale teď už k meme. Jak už jistě víte, miluju pohádky. Ať jsou jakékoli. A asi proto mi přišla tahle knížečka tolik zajímavá. Dívka co se touží stát princeznou a být unesena do školy kouzel, kde by ji na to všechno měli připravit? Proč ne. Ale jak nám tak napovídá anotace, všechno asi nebude tak růžové nebo spíš černobílé, jak se může na první pohled zdát. 
A i když mě tedy samotná obálka nijak zvlášť neoslovila, nápad ano, a proto bych si chtěla tenhle pohádkový příběh přečíst co nejdřív. :)

1 komentář: