pátek 5. září 2014

Knižní doporučení (6)



Autorkou tohoto projektu je Klér.

Cílem tohoto meme je doporučit a trošku představit ostatním vaše oblíbené knížky. Mohou to být ty, co jsou dávno známé, ale i ty, které jste četli teprve nedávno. Budu toto meme publikovat každý pátek.

Název: Dávná kletba
Autorka: Marianne Curley



Příběh neoblíbené patnáctileté dívky Kate, která se nalezne v novém vztahu ke komplikovanému mladíkovi Jarrodovi. Nejprve ho ale musí přesvědčit, aby vzal osud do vlastních rukou. Společně se vydávají na cestu do minulosti, kde nachází kromě kořenů zla spojených s dávnou kletbou také hluboké přátelství a něžný cit.
Napínavý fantasy román psaný čtivou formou z pohledu obou hrdinů. Potěší romantikou exotického děje i naprosto obyčejnými lidskými starostmi. Autorka si Dávnou kletbou získala velké množství mladých fanoušků, které později uchvátila tematicky podobnou trilogií Strážci času, jež nadchla i české čtenáře.






Uznávám, že je to pár let zpátky, co jsem tuto knížku četla. A bylo to vážně úžasné, napínavé a zajímavé čtení. Uvažuju, že si ji možná přečtu znovu. :D
Dávná kletba byla vlastně moje první kniha, která se týkala magie a čarodějnictví. A byl to úžasný úvod do tohoto světa. :)
A co bylo na knize tak úžasného? Krom toho, že byla psána z pohledu obou hlavních postav, příběh se vám dostane pod kůži hned po prvních pár stránkách. A pak už je opravdu těžké knihu odložit. 
Pozvolná romance, akce, napětí, překvapení a zajímavé zvraty. To vše se Marianne povedlo do tohoto příběhu vměstnat. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat