pátek 12. září 2014

Knižní doporučení (7)



Autorkou tohoto projektu je Klér.

Cílem tohoto meme je doporučit a trošku představit ostatním vaše oblíbené knížky. Mohou to být ty, co jsou dávno známé, ale i ty, které jste četli teprve nedávno. Budu toto meme publikovat každý pátek.

Název: Mechanický princ
Série: Pekelné nástroje
Autorka: Cassandra Clare
Magie je nebezpečná – ale láska je stále mnohem nebezpečnější.
Když šestnáctiletá Tessa Gray přepluje oceán, aby našla svého bratra v Anglii, v době vlády královny Viktorie, něco děsivého na ni číhá v londýnském podsvětí, kde se potkloukají upíři, vlkodlaci a další nadpřirozené bytosti. Jedině Lovci stínů, bojovnící předurčeni zbavit svět démonů, je dokážou postavit do latě a zařídit pořádek.
Unesena tajemnými Temnými sestrami, členkami organizace, která si říká Klub Pandemonium, se brzy Tessa dozví, že sama patří mezi členy podsvětí a že ovládá vzácnou schopnost: schopnost proměny v jinou osobu. Ba co víc, Magistr, tajemná osoba, která vede Klub, se nezastaví před ničím, jen aby dostal Tessu i její schopnost.
Bez přátel a jako lovná zvěř najde Tessa útočiště u Lovců stínů v londýnském institutu, kteří přísahali, že jí
pomůžou najít bratra, pokud použije svou schopnost v jejich prospěch. Brzy se ocitne mezi dvěma nejlepšími kamarády: Jamesem, jehož křehká krása skrývá smrtící tajemství, a modrookým Willem, jehož uštěpačné vtipy a kolísavá nálada drží všechny na vzdálenost paže… všechny kromě Tessy. Jejich hledání je přivádí hluboko do srdce tajemného spiknutí, které by mohlo zničit Lovce stínů a Tessa zjišťuje, že si možná bude muset vybrat mezi záchranou svého bratra a pomocí přátelům zachránit svět… a že láska může být tou nejnebezpečnější magií ze všech.
Zdroj

Zjišťuju, že o téhle sérii moc často nebásním. A to by se mělo změnit, jelikož Pekelné nástroje je jedna z nejlepších sérií, jakou jsem četla.
Příběh se opět odehrává ve světě Lovců stínů (stejně jako Nástroje smrti), jediným rozdílem je to, že celá série je zasazena do Viktoriánské Anglie.
Postavy si zamilujete. Už jsem párkrát poznamenala, že tohle byl jeden z mála milostných trojúhelníků, kde milujete oba hlavní hrdiny a nechcete ani o jednoho přijít. Což je vždycky problém. U mě to bylo ještě horší v tom ohledu, že jsem tak nějak shipovala Jema s Willem :D
Příběh je úžasný, čtivý a děj rychle ubíhá. Je tu prostě všechno. Akce, humor, napětí, překvapení, slzy, magie, Lovci stínů a ano, teď to přijde: úžasný a ze všech nejlepší MAGNUS BANE. :D
Přečtěte si, myslím si, že nebudete litovat. :)

1 komentář:

  1. Glucosamine for Dogs and Cats Best Joint Supplements For Dogs Our select triple action Glucosamine, Chondroitin and Turmeric formula works to not only relieve pain, ease limb heaviness and joint aches but also lubricates joints and strengthens cartilage to increase your pet s mobility and greatly improve their quality of life Relieves stiffness and inflammation in pets sufferin.

    OdpovědětVymazat