středa 3. září 2014

Waiting on Wednesday (24)


Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chcete přečíst

Název: Dny krve a hvězdného třpytu
Série: Dcera kostí a dýmu
Autorka: Laini Taylor
Karou a Akiva zlomili kostičku přání a mlha, ve které modrovlasá, talentovaná a tak trochu záhadná studentka pražské výtvarné školy dosud žila, se jako zázrakem rozplynula. Chráněnkyně chimér konečně zná svou minulost, ví, kým je, ale také ví, že ten, kterého miluje, je nepřítel a zrádce... Nepřítel jejího národa – národa chimér. Jak moc se nechá Karou ovládnout touhou po pomstě? Zaslouží si Akiva její hněv?
Jméno Karou znamená v chimérštině naději – bude Karou představovat naději pro chiméry a jejich boj a snad i vítězství v odvěké válce se serafy? Nebo se stane ztělesněním Akivovy naděje, který tajně sní o míru mezi oběma znepřátelenými stranami... Vzpomene si Karou, že kdysi, už tak strašně dávno, si dovolila snít tento sen spolu s Akivou? Může v takový sen ještě uvěřit?
Příběh o přátelství, zlomeném srdci i krutosti velkých rozhodnutí volně navazuje na knihu Dcera kostí a dýmu ve světě knižní fantasy známé a oceňované autorky Laini Taylorové.


Dobrá, na tuhle knížku se už pár let těším. Jediný problém je v tom, že první díl jsem četla před tak dlouhou dobou, že už si toho z něho moc nepamatuju. :D Jistě, pořád si pamatuju hlavní postavy a pointu příběhu, ale vidím to tak, že si to asi ještě jednou celé oživím předtím, než se pustím do dvojky. 
První díl byl opravdu dobrý a o druhém se říká, že je ještě lepší, tak jsem na to zvědavá. :)

2 komentáře:

  1. U nás to vyšlo ešte minulý rok, ja mám knižku doma už niekoľko mesiacov a ešte som sa k nej tak akosi nedostala. Jednotka sa mi páčila, ale už si ju vôbec nepamätám :D

    OdpovědětVymazat
  2. Best Hand Blender Reviews 2019 For Healthy Cooking Need a helping hand with making dinner We ve rounded up the best hand blender to consider when adding to your kitchen gadgets

    OdpovědětVymazat