pátek 15. srpna 2014

Knižní doporučení (4)



Autorkou tohoto projektu je Klér.

Cílem tohoto meme je doporučit a trošku představit ostatním vaše oblíbené knížky. Mohou to být ty, co jsou dávno známé, ale i ty, které jste četli teprve nedávno. Budu toto meme publikovat každý pátek.

Název: Legenda
Série: Legenda 1
Autorka: Marie Lu




Na území, kde se kdysi rozprostírala západní část Spojených států, se nyní nachází Republika – stát, který je v nikdy nekončící válce se svými sousedy. Patnáctiletá June se narodila v jedné z nejbohatších čtvrtí v Republice, je zázračným dítětem a připravuje se na závratnou kariéru v nejvyšších vojenských kruzích. Stejně starý Day se naproti tomu narodil ve slumu a už ve svém mladém věku je nehledanějším zločincem Republiky. Oba pocházejí z naprosto odlišných světů a zdá se, že se snad ani nepotkají...






Legenda je úžasná kniha. První díl této série je můj nejoblíbenější a přijde mi ze všech nejlepší. Líbí se mi ten nápad a hlavně mám hrozně ráda Daye. :D Ten kluk bojuje proti režimu, proti tomu, jak se s nimi jako s chudými jedná. Je mu teprve patnáct, a už je nejhledanějším zločincem Republiky. 
Dále tady pak máte pohled na společnost z perspektivy dívky z té nejvybranější společnosti. Pokud jste někdo četl mou recenzi na Legendu, moc dobře víte, že June nesnáším, takže o ní raději nebudu mluvit. 
Ale nic to nemění na tom, že tohle je opravdu úžasná série plná akce, napětí a překvapení. Doporučuji ji všem, kdo mají tenhle dystopický, akční styl rádi.
A pokud vás třeba čtení moc nebaví nebo nevíte co číst, doporučovala bych vám si tuto sérii vybrat. Knihy jsou totiž krátké a čtivé, takže je prolétnete ještě dřív, než si to stačíte uvědomit. :D 

1 komentář:

  1. Nedávno jsem četla druhý a třetí díl a bylo to skvělé počteničko. Souhlasím s tebou, taky si myslím, že první díl byl nejlepší :) a jinak je to vážně úžasná série :)).

    OdpovědětVymazat