neděle 24. srpna 2014

Posuď knihu podle obalu (23)


Týdenní meme, které pořádá Siky
Cílem je vybrat si jednu knížku, uveřejnit k ní anotaci a zhodnotit obálku.

Název: Aréna smrti
Série: Hunger Games
Autor: Suzanne Collins


Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají...
V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games - zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život.
Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska... Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit?



Tak co si budeme namlouvat, Hunger Games je jedna z nejúžasnějších dystopií, co kdy byla napsána. O tom se asi nemusíme dohadovat. A proto jsem ráda, že i její obálka je stejně skvostná jako dílo samotné. Ne nadarmo se říká: "V jednoduchosti, je krása." 
Černé pozadí k tomu kontrastující bílý text a pod tím symbol samotné revoluce. (Mimochodem velice pěkný sám o sobě) Ve skutečnosti toho není mnoho a přitom nám to dá vše, co potřebujeme vědět. :)

1 komentář: